Ella Visser is geboren in Deventer en kwam al op 12 jarige leeftijd in aanraking door haar muzieklerares op school met Israëlische muziek. Deze melodieën spraken haar enorm aan. De bibliotheek in Deventer bleek een enorme collectie wereld muziek te hebben, waaronder ook een grote afdeling met Israëlische en Jiddische liedjes. Er ging een wereld voor haar open. Ze luisterde alles af, schreef de teksten fonetisch op en zong het na in de gang thuis. Daarbij begeleidde ze zichzelf met haar gitaar.

In haar twintiger jaren werd ze ook zeer gegrepen door de klarinet en de Oost-Europese volksmuziek en speelde ze jaren lang in een Balkan orkest, waar ook plaats was voor klezmer melodieën. Het zingen verdween totaal op de achtergrond.

Pas toen ze naar een concert ging van Shura Lipovsky, dè zangeres van het Jiddische lied in Europa en ver daarbuiten, kwam de liefde voor deze liedjes weer in volle hevigheid terug. Ze heeft sinds 2016 zangles bij Shura, leerde de Jiddische taal en bezocht meerdere keren de Summerschool "Golden Peacock” van het JMI in Londen, waar ze les kreeg van mensen zoals Shura Lipovsky, Lorin Sklamberg, Polina Sheperd en Karsten Troyke.

Al snel is ze begonnen met het opbouwen van een eigen repertoire.Ze treedt regelmatig op samen met Lenie Adolfsen, die haar dan op de accordeon begeleidt en geeft ook workshops.